Om Tapdrup / Bus til/fra Tapdrup

Bus til/fra Tapdrup

Busture til og fra Tapdrup sker med Midttrafiks linie 751.
 
 
Alternativt kan man bestille en Flextur
 
Midttrafik har i sommeren 2015 ændret køreplanerne på bussen til Tapdrup. Konsekvensen er færre afgange – i særdeleshed i weekender og på ikke-skoledage. I Borgerforeningen er vi bevidste om de gener dette har medført nogle af byens borgere. Vi har tidligere i år indsendt en indsigelse til trafikplanen med vores forslag til forbedringer, men må erkende, at det er svært at trænge igennem og belyse behovet, når busserne til Tapdrup de seneste år kun kørte med 0-2 passagerer pr. afgang.

Derfor er det også en glæde for os at kunne belyse et i vores øjne godt og fleksibelt alternativ – hvor Midttrafik i øvrigt har forbedret servicen fra og med 1. august 2015. Alternativet er at bestille en FLEXTUR.

Flextur er et tilbud til alle som supplement til den kollektive trafik. Med Flextur bestiller du selv rejsen, og du vælger selv, hvornår du vil afsted - der er ingen stoppesteder og køreplaner. Du bliver kørt i taxa, liftbus eller personvogn med særlig tilladelse. Med Flextur bliver du kørt fra dør til dør i gadeniveau. Der kan være andre kunder med på turen (dog maksimalt 6 personer på samme tur) og derfor kan bilen nogle gange køre en omvej for at hente eller bringe en anden kunde. Du betaler altid kun for den direkte vej.

Du kan for eksempel bruge Flextur til besøg, fritidsinteresser, læge, indkøb og andre aktiviteter. De medtager gerne hjælpemidler, fx barnevogne, klapvogne, rollatorer, manuelle og elektriske kørestole. Dog kan du ikke bestille høj vogn, med mindre du er siddende i kørestol under transporten. Vi tager højest 2 kørestole eller 2 hjælpemidler med fra samme adresse. Du må medbringe små dyr i tasker eller transportkasser, hvis de ikke optager en plads i vognen.

Turen bestilles ved at ringe til Midttrafik på telefon 8740 8300 (tast 2 for Flextur).

Du skal ringe senest en time, før du ønsker at blive hentet. Bestilling kan ske på telefon alle ugens dage i tidsrummet kl. 7.00 - 20.00 og turen kan bestilles helt op til 14 dage før, du skal ud at køre. Du får ved bestilling besked om, hvornår bilen henter dig. Det kan variere fra max 15 minutter før til 45 minutter efter dit ønskede rejsetidspunkt. Hvis du skal være fremme til et bestemt tidspunkt, skal du oplyse dette ved bestilling! Bilen kan komme fra 5 minutter før til 20 minutter efter det aftalte afhentnings-tidspunkt.

I Viborg Kommune koster en Flextur 7 kr. pr. kilometer – dog minimum 35 kr. pr. tur. Der er fordele i at være flere, der rejser sammen, da 1. person betaler fuld pris, mens gæster på samme tur kun betaler 50% af 1. persons pris. Så hvad med at aftale en hyggelig fælles indkøbstur eller lignende med andre fra byen?

Flextur kan benyttes fra kl. 6.00 – 24.00 ugens 7 dage. Eneste undtagelse er den 24. og 31. december.
Tapdrup Borgerforening  | borgerforeningen@tapdrupby.dk