Borgerforeningen / Mobiltelefondækning

Mobiltelefondækning

På baggrund af et møde med Viborg Kommune og flere kommentarer på byens Facebooksside, valgte Tapdrup Borgerforening i februar 2016 at lave en mini-undersøgelser over erfaringerne med mobiltelefondækningen i byen. 
 
Undersøgelsen er lavet ud fra de 112 observationer, vi modtog i undersøgelsesperioden. Resultatet af undersøgelsen og hvad vi kan bruge resulatet til vil blive drøftet internt i Borgerforeningens bestyrelse.
 
Hovedkonklusionerne vil vi prøve at beskrive her: 
 
54% af borgerne i Tapdrup har stor utilfredshed med deres mobildækning. 34% har en middel/svingende mobildækning og 12% har en tilfredstillende mobildækning.
 
Når man kigger på erfaringerne er det vigtigt at forholde sig til, hvilken mobilmast ens selskab benytter: 
 
51% benytter TDC´s mobilmaster (selskaberne: TDC, Telmore, Fullrate, YouSee, Unotel, Happii, Nettalk, Coop, One, Signafon, Travel, Wupti etc.)
29% benytter Telenors mobilmaster (selskaberne: Telenor, CBB, Bibob etc.)
16% benytter Telia´s mobilmaster (selskaber:  Telia, Call, DLG etc.)
4% benytter 3´s mobilmaster (selskaberne: 3, Oister etc.)
 
På TDC´s master udtrykker 53% af brugerne i Tapdrup stor utilfredshed med deres mobildækning. 40% har en middel/svingende mobildækning og 7% har en tilfredstillende mobildækning.
 
På Telenor´s master udtrykker 49% af brugerne i Tapdrup stor utilfredshed med deres mobildækning. 27% har en middel/svingende mobildækning og 24% har en tilfredstillende mobildækning.
 
På Telia´s master udtrykker 56% af brugerne i Tapdrup stor utilfredshed med deres mobildækning. 33% har en middel/svingende mobildækning og 11% har en tilfredstillende mobildækning.
 
På 3´s master udtrykker 100% af brugerne i Tapdrup stor utilfredshed med deres mobildækning. 
 
Som det fremgår af nedenstående kort er der desværre ikke noget éntydigt billede af, hvilket selskab man skal benytte afhændig af hvor man bor. Men kortene kan bruges til at finde sit eget nærområde og så vurdere, hvad ens naboer har af erfaringer fra de forskellige mobilmaster. 
 
 TDC´s mobilmaster
 
Telefor´s mobilmaster
 
Telia´s mobilmaster
 
3´s mobilmaster
 
Tapdrup Borgerforening  | borgerforeningen@tapdrupby.dk